051 215 720
info@harvest.ba
NASLOVNA > NASVETI > Zašto nam je potrebno kasko osiguranje?
Zašto nam je potrebno kasko osiguranje?

Postoje razni mitovi i zablude o kasko osiguranju, da je skupo, nepotrebno, da se isplati samo ako kupujete novi auto. Stvarna slika je daleko od navedenog.

Kasko se isplati, ne samo ako kupujete novi auto, nego i ako vozite nešto stariji. Takođe, cijena polise kasko osiguranja nije toliko visoka kao što se misli, a omogućeno je i plaćanje u mjesečnim ratama.

Razlika između kasko osiguranja i standardnog auto osiguranja jeste ta da, čak i ako ste vi skrivili saobraćajnu nezgodu, polisa kasko osiguranja će u datom trenutku pokriti svu materijalnu štetu na vašem automobilu. Trošak štete može iznositi i više desetaka hiljada KM, ali uz pravu polisu kasko osiguranja taj trošak je za vas nula.  

Odluka da ugovorite polisu kasko osiguranja zavisi od vas i od vaših prioriteta. Ako ste odgovorni prema svojoj imovini i želite očuvati njenu vrijednost, onda je za vas kasko sigurno dobro rješenje. Sljedeći razlog zbog kojeg se isplati uzeti kasko je subjektivni osjećaj sigurnosti koji pruža. Ideja ove usluge jeste da se korisnik kojem se saobraćajna nezgoda dogodila, nakon aktivacije svog kaska, ubrzo počne osjećati kao da se nezgoda nikad nije dogodila.  

Takođe, postoje brojne pogodnosti za kasko polise auta koje se ugovaraju iz godine u godinu. Na primjer, ukoliko je Vaše vozilo neprekidno bilo kasko osigurano najmanje godinu dana i ako u tom periodu niste imali prijavljenih šteta, imate pravo na smanjenje premije (bonus) za narednu godinu. Ostvareni bonus možete koristiti i kod drugog Osiguravača, ako iz nekog razloga želite da promenite osiguravajuću  kuću kod koje je osigurano Vaše vozilo. U tom slučaju potrebno je dostaviti potvrdu o periodu bez štetnih događaja kod prethodnog Osiguravača.

Kako vam lični finansijski savjetnici iz Harvesta mogu pomoći?
BOGATIM ISKUSTVIMA
Imamo već preko 60.000 zadovoljnih klijenata.
POTPUNOM OBJEKTIVNOŠĆU
Vaše zadovoljstvo nam je uvijek na prvom mjestu!
VRHUNSKIM TIMOM
Više od 20 licenciranih i pouzdanih finansijskih stručnjaka.
INDIVIDUALNIM PRISTUPOM
Odani smo najvišim etičkim standardima!
Provjerite kako vam možemo pomoći da uredite lične i poslovne finansije!
Kontaktirajte nas i odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku.