051 215 720
info@harvest.ba
NASLOVNA > NASVETI > Pogrešna percepcija životnog osiguranja
Pogrešna percepcija životnog osiguranja

Koja je vaša percepcija životnog osiguranja? Šta prvo pomislite kada je u pitanju koncept životnog osiguranja?

Najčešće se susrećemo sa time da je percepcija životnog osiguranje prilično pogrešno postavljena, odnosno da se najčešće osiguranje tumači kao:


o   Vid štednje

o   Trošak

o   Apstraktna investicija

o   Prizivanje baksuza

o   Luksuz

   

Koji su glavni elementi životnog osiguranja?

Glavni elementi životnog osiguranja su prije svega vezani za rizike i pokriće u slučaju onih okolnosti za koje nikada ne vjerujemo da će nam se desiti (što i ne treba), ali, nažalost, do kojih više nego često dolazi. Izbor životnog osiguranja zavisi od više faktora kao što su vrsta posla kojim se bavite, zatim od vašeg stila života, kao i naravno od finansijskih mogućnosti i potreba. Prije svega, koje ćete životno osiguranje odabrati zavisiće od toga ko to sve zavisi od Vas, kolika je vaša porodica, da li je u osiguranje uključen i vaš partner, ili pak i djeca.

Glavni elementi životnog osiguranja odnose se dakle na rizike i u pitanju su prije svega rizici vezani za situacije u kojima mogu biti ugroženi:


o   zdravlje,

o   život,

o   egzistencija porodice,

o   druge okolnosti.


Važno je napomenuti da ste sa polisom životnog osiguranja bolje pripremljeni za nepredviđene promjene koje vam se u životu mogu desiti, čega smo neminovno svjedoci. Takođe, uz dobro strukturirano životno osiguranje, postaraćete se i da zaštite budućnost vaših najbližih i najdražih. Izdvajanja za mjesečne premije su glavno pitanje sa kojima se susrećemo, jer ljudi često pogrešno pretpostavljaju da su ovakve polise skupe i da za njih mjesečno treba izdvojiti poprilično novca.

Međutim, sume se određuju na individualnoj bazi, odnosno moguće je odabrati različite formate polise životnog osiguranja, prilagođene vašim ličnim željama i potrebama. Time se gledano na duge staze i može stići do značajnijih osiguranih suma, odnosno – životne štednje po isteku trajanja polise.U tom smislu životno osiguranje i jeste delom i kao štednja, samo što štedite kroz životno osiguranje i osigurani ste u isto vrijeme.

Kako vam lični finansijski savjetnici iz Harvesta mogu pomoći?
BOGATIM ISKUSTVIMA
Imamo već preko 60.000 zadovoljnih klijenata.
POTPUNOM OBJEKTIVNOŠĆU
Vaše zadovoljstvo nam je uvijek na prvom mjestu!
VRHUNSKIM TIMOM
Više od 20 licenciranih i pouzdanih finansijskih stručnjaka.
INDIVIDUALNIM PRISTUPOM
Odani smo najvišim etičkim standardima!
Provjerite kako vam možemo pomoći da uredite lične i poslovne finansije!
Kontaktirajte nas i odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku.