051 215 720
info@harvest.ba
NASLOVNA > NASVETI > Osigurajte svoju imovinu na vrijeme!
Osigurajte svoju imovinu na vrijeme!

Nekretnine predstavljaju najvrijedniju imovinu koju čovjek za života ostvari. Iako je praksa pokazala da većina klijenata osigurava svoju imovinu, uvijek postoje i izuzeci. Ima I onih koji o tome ne razmišljaju a kad se nađu u situaciji gdje bi osiguranje pokrilo imovinu i gdje bi mogli da naplate štetu, tek tad se odluče za neku vrstu osiguranja.

Zašto je bitno osigurati imovinu­­­?

Prvo šta pomislimo kad neko spomene osiguranje jeste osiguranje od provale, poplave, požara, ali je činjenica da pomenute polise pokrivaju viši stepen rizika pa čak i redovno održavanje i popravke u kući. Takođe, pored navedenih činjenica osiguranje imovine pokriva i štete od prirodnih nepogoda kao i štete koje su nastale od eksplozija.

Kupovinom osnovne polise osiguranja zaštićena je imovina od požara , udara groma, grada, oluje, poplave, požara, izliva vode iz installacija, provalne krađe I razbojništva.

U zavisnosti od odabranog paketa, polisom osiguranja se može pokriti i lom stakla.

Cijena polise osigurane imovine

Cijena polise zavisi od rizika od kojeg se želi osigurati imovina, kao i od broja i strukture predmeta osiguranja, ali i od građevinske vrijednosti objekta. Naknada šteta ne može da bude veća od građevinske vrijednosti objekta.

U slučaju totalne štete naknada će biti isplaćena u visini sume osiguranja, a maksimalna suma štete može biti samo do procijenjene građevinske vrijednosti objekta, a ne iznad.

Prije nego što se donese odluka o “osiguranju imovine” potrebno se dobro informisati od kojih rizika se može osigurati ali isto tako i u kojim uslovima je isključeno pravo na naknadu štete kako ne bi došlo do problema u slučaju naplate osiguranja. Prema tome vodite računa o svojoj imovini na vrijeme pa tako izbjegnite svaku brigu o eventualnim neprilikama koje vas mogu zadesiti u životu.

Bitno je samo izabrati paket i cijenu koja vama najviše odgovara i svu svoju brigu oko imovine prepustite nama.

Kako vam lični finansijski savjetnici iz Harvesta mogu pomoći?
BOGATIM ISKUSTVIMA
Imamo već preko 60.000 zadovoljnih klijenata.
POTPUNOM OBJEKTIVNOŠĆU
Vaše zadovoljstvo nam je uvijek na prvom mjestu!
VRHUNSKIM TIMOM
Više od 20 licenciranih i pouzdanih finansijskih stručnjaka.
INDIVIDUALNIM PRISTUPOM
Odani smo najvišim etičkim standardima!
Provjerite kako vam možemo pomoći da uredite lične i poslovne finansije!
Kontaktirajte nas i odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku.