051 215 720
info@harvest.ba
NASLOVNA > NASVETI > Kako nas štiti polisa osiguranja od nezgode?
Kako nas štiti polisa osiguranja od nezgode?

Životne planove pravimo ne razmišljajući o tome da se nezgode mogu dogoditi iznenada, najčešće kada ih najmanje očekujemo. Ipak, to ne znači da treba da živimo sputani strahom od neželjenih događaja. Dovoljna je jedna mudra odluka koja može da nam obezbijedi prijeko potrebnu sigurnost.  

Polisom osiguranja od posljedica nezgode ublažavate finansijske posljedice prouzrokovane nesretnim slučajem, a osiguranje važi 24 sata bez obzira da li se nalazite u zemlji ili inostranstvu. Nezgoda ne bira ni vrijeme ni mjesto, ali zato vi izaberite da budete osigurani u slučaju nezgode. Obezbjedite sebi i članovima porodice ili domaćinstva potpunu zaštitu, bez obzira na vrijeme i mjesto dešavanja nezgode.  

Osiguranje od nezgode pokriva nesretne slučajeve koje se nenadano dogode. Šta se može dogoditi upravo sada, danas do kraja dana, sutra ili prekosutra nemoguće je predvidjeti. Ugovaranjem osiguranja od posljedica nesretnog slučaja (nezgode) ne možete spriječiti neželjeni događaj, ali pravovremenim razmišljanjem možete umanjiti njegove posljedice. 

Na primjer, lom ruke vam može zadati mnoge probleme tako da ne možete ići na posao, obavljati kućanske poslove i trebate pomoć.  

Možete ugovoriti polisu osiguranja od posljedica nesretnog slučaja koji završava nekom od sljedećih posljedica:

-lomom kostiju,

-bolničkim liječenjem,

-trajnim invaliditetom,

-smrću zbog bolesti,

-smrću zbog prometne nesreće ili nezgode.  

Ne dopustite da vas događaji iznenade. Ugovaranjem individualnog osiguranja od posljedica nesrećnog slučaja (nezgode), obezbjeđujete sebi osiguravajuće pokriće i sigurnost ukoliko nastupe neželjeni događaji. Ne prepuštajte se slučaju i osigurajte se, kako bi se na vrijeme zaštitili i bar donekle ublažili loše posljedice.

Osiguravajuće kuće u svojoj ponudi za osiguranje lica od posljedica nesretnog slučaja nude između ostalog slijedeće vrste osiguranja: individualna osiguranja, osiguranja članova domaćinstva, kolektivna kombinovana osiguranja radnika, osiguranja učenika i studenata, osiguranja sportista, osiguranja vozača i putnika, osiguranja gostiju hotele, motela, banjskih liječilišta i sl., osiguranja posjetilaca sportskih i kulturno – umjetničkih priredbi, osiguranja turista i izletnika itd.

Kako vam lični finansijski savjetnici iz Harvesta mogu pomoći?
BOGATIM ISKUSTVIMA
Imamo već preko 60.000 zadovoljnih klijenata.
POTPUNOM OBJEKTIVNOŠĆU
Vaše zadovoljstvo nam je uvijek na prvom mjestu!
VRHUNSKIM TIMOM
Više od 20 licenciranih i pouzdanih finansijskih stručnjaka.
INDIVIDUALNIM PRISTUPOM
Odani smo najvišim etičkim standardima!
Provjerite kako vam možemo pomoći da uredite lične i poslovne finansije!
Kontaktirajte nas i odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku.