051 215 720
info@harvest.ba
NASLOVNA > NASVETI > 5 razloga zašto bi trebalo da se osigurate od profesionalne odgovornosti
5 razloga zašto bi trebalo da se osigurate od profesionalne odgovornosti

Uspješni ste u svom poslu, imate dovoljno znanja i iskustva, ali sigurno nekada pomislite šta ako se negdje potkrade greška? Loš glas među klijentima i ljudima iz struke ne samo što može da naruši vašu reputaciju, nego može da dovede u pitanje i vaše poslovanje. A kada se sjetite koliko ste truda i novca uložili u svoj posao sigurno je da ne želite da sve to stavite na kocku.

Osiguranje od profesionalne odgovornosti upravo služi tome da zaštiti vaš posao kako od finansijskih gubitaka, tako i u slučaju tužbe od strane trećeg lica, odnosno klijenta.

Objasnićemo vam  zašto je osiguranje od profesionalne odgovornosti bitno za vaš biznis.

1.       Kolika je cijena greške?

Sigurno je da svi greijšimo, ali najčešće klijenti baš i ne žele da vam progledaju kroz prste, pogotovo ako zbog vašeg propusta imaju velike materijalne gubitke. Bilo da nadoknadu traže na sudu ili od vas lično, uz osiguranje od profesionalne odgovornosti vaše finansije neće biti dovedene u pitanje. Šteta će biti isplaćena trećem licu, a vaše poslovanje neće biti pred bankrotom.

2.       Klijent kao iz pakla

Bilo da ste advokat, revizor ili stečajni upravnik, da li ste nekada imali osjećaj da vas je klijent platio samo da bi dobio onu procjenu koju je sam zamislio? Jednostavno ne želi da povjeruje u drugačiji ishod i odbija da plati vašu uslugu pod izgovorom da niste adekvatno obavili posao? Čak i kada je takav nezadovoljni klijent u pitanju, može se desiti da vaš spor završi na sudu. Profesionalno osiguranje vam i tada nudi podršku, pa će sudski troškovi biti u potpunosti pokriveni. Kada stavite na papir koliko košta advokat za samo jedno ročište, žalbe, tužbe, sudske takse… Sigurno je da to nije mala stavka, pogotovo za firme koje tek pokušavaju da utemelje svoje poslovanje.

3.       Odgovornost među zaposlenima

Ukoliko ste vlasnik firme vjerovatno znate koliko je važno da zaposleni svoj posao obavljaju savjesno i profesionalno. Ukoliko ste osigurali sve zaposlene, jasno ćete im pokazati kakav pristup poslu od njih očekujete. Znaće da ste spremni da ulažete u svoj biznis, ne izlažete se velikom riziku, ali da od njih očekujete adekvatno znanje i posvjećenost poslu. S druge strane, ako ste osigurali svoje zaposlene od profesionalne odgovornosti, to u neku ruku znači da brinete i o njihovim finansijama.

4.       Samopouzdanje

Kada ste u strahu da ne pogriješite najčešće se desi da do greške i dođe. Zato vam osiguranje od profesionalne odgovornosti daje sigurnost kada je u pitanju obavljanje vaše djelatnosti. Uz mnogo više samopouzdanja završićete dogovorene obaveze jer znate da imate garancije koje vas štite.

5.       Klijenti vam više vjeruju

Kažu da je najbolja reklama preporuka, ali ni to ne mora uvijek biti tačno. Klijenti žele uslugu od eksperta, ali vrlo često mogu da se pitaju da li će ta usluga biti adekvatna. Kada im jasno ukažete da imate osiguranje od profesionalne odgovornosti sigurno je i da će vam klijenti više vjerovati. Jer na taj način dokazujete ne samo da mislite o sopstvenom poslovanju, već i da će i oni u slučaju greške biti zaštićeni.

Kako vam lični finansijski savjetnici iz Harvesta mogu pomoći?
BOGATIM ISKUSTVIMA
Imamo već preko 60.000 zadovoljnih klijenata.
POTPUNOM OBJEKTIVNOŠĆU
Vaše zadovoljstvo nam je uvijek na prvom mjestu!
VRHUNSKIM TIMOM
Više od 20 licenciranih i pouzdanih finansijskih stručnjaka.
INDIVIDUALNIM PRISTUPOM
Odani smo najvišim etičkim standardima!
Provjerite kako vam možemo pomoći da uredite lične i poslovne finansije!
Kontaktirajte nas i odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku.